Tuesday, December 2, 2008

@Kuburia on 01122008


bismillahi walhamdulillahi 'alaa rasulillah..

malam tadi, lepas maghrib, aku, fatin, dan 2 orang adik aku (bakh dan fatma) pegi dinner di satu spot makan yang agak well-known di Bintulu..a.k.a. kuburia. well nak dijadikan cerita, masa tu adik aku bakh tengah duk jauh sikit kat bendul jalan (sebab dia tak smoking depan aku) and all of sudden, dia panggil fatma. kitaorang dengar jugak conversation diaorang sebab takde la jauh sangat pun tempat diaorang bediri dengan meja makan aku dan fatin

"cuba ko tengok bulan dan bintang kat langit tu..."

"ye la..macam orang tengah senyum.."

aku tanya dari meja makan, amende la yang diaorang dok usha kat langit tu..rupanya..ada satu bulan sabit dan 2 bintang yang menggambarkan seolah-olah orang tengah senyum ..yang mana view tu boleh je nampak dari tepi jalan..

dan yang tak disangka pulak, rupanya satu bumi sedang menyaksikan fenomena yang luar biasa tu..subhanallah...

sila klik di sini , sini dan sini

aku sertakan video yang aku dapati dari youtube..credits to the guy who captured this magical phenomenon dan telah upload video ni untuk kita sama menyaksikan keagungan Allah..subhanAllah :)

2 comments:

Niealex said...

MasyaAllah...
bulan tu terang benderang..

saya tgk kat page kawan je. ada gambar bulan dan (ingatke bintang)..

Akak.. oh akak... Sihat? =)
masih di bintulu kah?

The Mindtripper said...

ye adik sayang..akak sihat wal'afiat :)
bebudak semua ok kat sana?
masih sini lagi, esok majlis akad nikah, inshaAllah. doakan semuanya berjalan lancar ye..