Tuesday, June 26, 2007

Ada Orang Kata..

Ada orang kata, I am a MUSLIM. Iman sebesar zarah pun boleh masuk syurga..walaupun banyak dosa..

Aku kata : ye benarrrr kata kao… tapi :

Pertama : Mana aku nak tau iman aku sebesar zarah? Betul ke ada IMAN in the first place. Sebab kita kena ingat dugaan masa sakaratul maut…? Dugaan yang paling hebat. Jeneral syaitan datang kacau and nak pesongkan kita. Menjelma dengan muka orang yang kita amat sayang, dan cuba menghasut kita berpaling dari Allah – Na'udzubillah.

alangkah bestnye kalau boleh pilih nak mati bulan ramadhan, jeneral kena ikat, takde la kena kacao. Aku dah prepare ke nak tangkis?Macam mana nak prepare??

Perbaiki iman sentiasa, Jangan, jangan, jangan tinggalkan ibadat fardhu, jangan tinggalkan ibadat solat muakkad, banyakkan solat-solat sunat, ibadat-ibadat sunat ‘kecil’ (kecil bak kata sesetengah orang, kalau dia nampak macam mana sunat kecil ni boleh hapuskan dosa-dosa kecil dia yang lain..mesti tak tinggal punyalah..!)

Contoh : Kalau kita masuk toilet langkah kaki kiri and keluar kaki kanan, tetiba balik ke tempat kita, nampak ada cash RM 1000, mesti kita tak tinggal buat benda tu kan? Sama gak dengan pahala...cuma tak nampak...ia tetap dikreditkan..cuma kita tak dapat penyata, sebab tu susah nak yakin and tambah point tuuu..ohhh...)

Masa tu dah terlambat...saat nadi masih berdenyut ni.. ambiklah kesempatan.....Mintak dijauhkan dari azab kubur dan api neraka...dan api neraka..dan api neraka...ASTAGHFIRULLAHAL'AZIM.....

Kedua : Ye boleh masuk syurga..tapi kena masuk neraka dulu….korang ada berani ka? Aku pengecut bab ni ...Although this is a free country and free web. I punye pasall lah (kata sesetengah orang)……tapi please be reminded, Allah tak bagi nikmat untuk free-free je….

Sekian lagi sekali dari aku yang agak free…

No comments: